Suklainen puolukka-rahkakakku

Ystävänpäivän aikaan herkuteltiin tällä, ei kovin makealla kakulla.

Pohja
2 munaa
3/4dl sokeria
3/4dl jauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
0,5tl leivinajuhetta

Täyte

7 liivatelehteä
3dl puolukkahilloa
250g maitorahkaa
2,5dl kermaa


Valmista ensin pohja. Vaahdota sokeri ja munat, sihtaa keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon varoen. Kaada taikina leivinpaperilla  vuorattuun (ainakin pohja) vuokaan (22cm) ja paista 175 asteessa keskiritilätasolla n.20min. Pienempi vuoka, paista kauemmin, suuremmalla vähemmän. Jäähdytä ja halkaise keskeltä.

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä n.5min, sulata mikrossa lasissa (älä kiehuta) ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma, lisää rahka ja puolukka, mausta sokerilla tarvittaessa. Lisää liivate ohuena nauhana. 

Aseta puolikas kakkupohja irtopohjavuokaan, kaada täyte pohjalle, tasoita ja nosta toinen kakkulevy päälle. Painele tasaiseksi ja anna hyytyä ainakin muutaman tunnin jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua jäisillä puolukoilla ja sihtaa tomusokeria päälle.

Kommentit