keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Hyydytetty suklaa-vaahtokarkkikakku

SLY-ringin yllätysarvonnassa voitin kaksi numeroa Herkku leivonta-lehteä. Syyskuun lehteä on plärätty tuon tuostakin ja viikonloppuna oli syytä juhlaan niin tein tämän kakun lehden ohjeella. Makia ku mikä!!



























Pohja
300g domino-keksejä
4kpl pätkis-patukkaa
75g sulaa voita

Täyte
300g vaahtokarkkeja pilkottuna
1,75dl maitoa
180g vlkosuklaata
5dl kermaa
1,5tl piparminttu aromia
pari tippaa vihr. elint.väriä

Raasta kylmät pätkikset, murskaa keksit pussissa/tehosekottimessa, sekoita keskenään ja lisää voi, sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä 22cm irtopohjavuoan pohjalle ja 5cm reunoille. Nosta kylmään.

Laita kattilaan pilkotut vaahtokarkit, maito ja suklaa. Hämmentele miedolla lämmöllä kunnes vaahtokarkit ovat melkein sulaneet eli n.8min. Ota kattila liedeltä pois ja sekoittele kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää vaahtokarkkimassa (hyvin jäähtynyt!!), älä vatkaa likaa, ettei kerma muutu rakeiseksi.
Kaada massa pohjan päälle ja anna jäähtyä mielellään yön yli tai ainakin 6 tuntia.






2 kommenttia:

  1. Kuvasi kaunis ku mikä !
    Makea herkku maistuu kyllä minulle, pieninä paloina useamman kupposen kanssa Ü!

    VastaaPoista
  2. Olen kanssa kerran tehnyt vaahtokarkilla hyydytettyä kakkua ja se oli kyllä makeaa! Hyvää tottakai!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!! :)