Omena-juustokakku

Tämä ohje on myös syyskuun SLY-lähetyksessä saapunut. Mainio kakku tulee tällä ohjeella, oikein syksyinen, jouluun jo vivahtava :D

 Pohja
200g digestivejä
100g voita
1tl kanelia
1tl vanilijasokeria

Täyte
600g tuorejuustoa
250g maitorahkaa
2rkl sitruunamehua
3 kanamunaa
2rkl vanilijasokeria
1dl sokeria

Karamellisoidut omenat
1dl tummaa ruokosokeria
50g voita
4-6 pientä omenaa lohkoina
1tl kanelia
1rkl vehnäjauhoja

Päällinen
4 pientä omenaa
sitruunamehua
kanelia
tummaa ruokosokeria

Tee pohja murkaamalla keksit ja sekoittamalla sulatettuun voihin. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (jos hankalaa, jätä laittamatta reunoille!). Esipaista pohjaa 175 asteessa n.10min.

Karamellisoi omenalohkot. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja anna porista hiljalleen kunnes sokeri on sulanut. Lisää omenapalat ja keittele n.10min. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kaneli ja vehnäjauho.

Sekoita äytteen kaikki ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle sentin paksuisesti, lisää karam.omenat ja lopuksi loppu täyte omenoiden päälle.

Siivuta päällisen omenat, kasta sitruunavedessä ja asettele täytteen päälle. Mausta kanelilla ja sokerilla. Paista kakkua vielä 60-75min. Valmis kakku tutisee vielä keskeltä, mutta jäähyessään jämäköityy. Anna jäähtyä ennen tarjoilua muutaman tunnin ajan.




























Ite muokkasin täytteen ohjetta tuorejuuston ja rahkan suhteen, kun näytti, ettei vuokaan ois noin isoa määrää mahtunut ja näin tulikin passeli. Jätin yhden paketin tuorejuustoa pois ja vähensin muita hieman. Omenoita laitoin kaksi keskisuurta. Pohjassa voita oli liikaa, kärysi uunin pohjalle. Kattelin muita reseptejä, niin 200g digestivejä riittää hyvinkin 75g sulaa voita. Päällisen omenat eivät (lajikkeesta riippuen?!) pehmenneet vaan tuntuivat epämiellyttäviltä :D syödä. Karamellisoitu omenakin oli uus juttu, jätin liemen käyttämättä tietämättömyyäni. Senolisi voinut valutella omenoiden päälle täytteen väliin. Ohjeen alkup. täällä (klik).

Kommentit

  1. Mahtavan herkullinen sly -leipomus!
    Miksi mä asun niin kaukana Ö

    VastaaPoista
  2. Ompas herkkullisen erilainen omenaherkku =)

    VastaaPoista
  3. Tätä olen vilkuillut jo useampaan otteeseen, joten jätänpä kommentin. :) Näyttää todella hyvältä ja mehevältä. Minun on varmaan pakko tehdä tätä, paitsi nyt pieni tauko sokerisissa. ;) Tää on varmaan just mun makuuni.

    VastaaPoista
  4. Oivoih kun on ihanan näköinen omenajuustokakku! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)