Lihapiirakka

Tämäkin ohje on Svenskin kirjasta Suomen lasten leivontakirja. Muuten hyvä ohje, mutta täyte oli turhan kuivaa ja leviävää, kanamunat siis laittaisin raakana täytteeseen ennen paistamista.























Kuoritaikina
250g voita
1dl maitoa
1 muna
2tl leivinjauhetta
0,5dl kauraleseitä
5dl vehnäjauhoja

Notkista voi, lisää muna ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte
3 keitettyä kanamunaa
3,5dl riisiä (keitä kypsäksi)
1 sipuli
300g jauhelihaa
1tl suolaa
0,5tl mustapippuria
0,5tl valkosipulijauhetta
0,5tl paprikajauhetta

Ruskista jauheliha pilkotun sipulin kera paistinpannulla, mausta. Pilko kanamunat, sekoita valutetun riisin sekaan, lisää jauheliha.

Ota taikinasta 2/3 ja kauli levyksi. Kaada täyte levylle tasaiseksi, jätä reunoilta muutama sentti vapaaksi. Kauli lopputaikinasta kansi ja nosta piirakan päälle. (Tässä vaiheessa tasoittelin reunoja ja sain suikaleet piirakan päälle.) Nosta pohjataikinan reunat ylös ja nipistele kansitaikinaan kiinni. Jos laitat nauhoja päälle, laita nen nyt ja voitele kanamunalla. Pistele haarukalla reikiä ja paista uunin alaritilätasolla 200 asteesa n.30min.

Kommentit