3D sydän kuppikakut

SLY-paketissa oli tämä ohje ja olipahan kertalaakista uus juttu :) Ohjeen lisäksi liivatejauhe, vanilijauute ja sydän koristeet pääsivät paketita käyttöön. Toinen resepti odottaa vielä aikaansa..



300g jauhoja
330g sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1,5tl liivatejauhetta
125ml rypsiöljyä
7 kanamunaa, eroteltuna
250ml kylmää vettä

1tl vettä, mehua tai muuta makua ja geelimäistä elintarvikeväriä


Sekoita kulhossa hyvin yhteen jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja liivatejauhe. Tee kuivien aineiden keskelle kuoppa johon kaadat keltuaiset, öljyn ja veden, mutta älä vielä sekoita.
Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Tämän jälkeen voit samoilla vatkaimilla sekoittaa toisen kulhon sisällön tasaisesti sekaisin.
Kääntele valkuaisvaahto taikinaan kolmessa erässä.
Paista tästä kolme muffinssia 160 asteisessa uunissa kypsäksi eli n. 10-15min.

Murusta kuppikakut kulhoon ja liää haluamasi neste ja elintarvikeväri. Sekoita kunnes massa on käsinmuotoiltavaa. Muotoile teelusikallisesta massaa mansikan muotoisia palleroita joiden leveään päähän tee alaspäin kapeneva reikä. Tämä muodostaa sydänkuvion.

Täytä muffinivuoat noin puolilleen ja paista4-5min eli lähes puolikypsäksi. Alkuperäisessä reseptissä on käytetty 18 vuokaa ja 2rkl taikinaa jokaiseen. Kun neljä minuuttia on kulunut, ota vuoat uunista ja aseta muotoilemasi pallerot kärki alaspäin vuokaan. Muffinin pitäisi olla nyt tarpeeksi kypsä sivuilta jotta muoto pysyy hyvin pystyssä. Lisää jokaisen muffinssin päälle teelusikallinen (tai niin paljon kunnes muooilemasi pallero menee piiloon) taikinaa ja paista kypsäksi.

Kuoruta haluamallasi tavalla ja yllätä ystävät ja perheenjäsenet!






































































Taikinaa vielä jäi, niin paistoin nalle-muoteissa lapsille heti syötäväksi. Nämä on käteviä ku lopputaikina monestikki tullee nakattua näihin, pikkuherkkuja.


Kommentit

  1. Tämähän on tosi ihana idea ja tosi hienosti olet onnistunut =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Kävi kyllä mielessä, että mitenköhän onnistuu, mutta pakko olla tyytyväinen lopputulokseen. Lasten kasvoilla oli kyllä haltioituneita ilmeitä :D
    Kiitos SLY:ni tästä ohjeesta!!

    VastaaPoista
  3. Ihana idea ja toteutuskin! Voi, kun muistaisi kokeilla näitä joskus :)

    VastaaPoista
  4. Oi, ihanuus, mikä herkku ! Upeat opastekuvat !

    VastaaPoista
  5. Hiukan pelkäsin tämän reseptin lähettämistä kun olit sanonut, ettei kovin monimutkaisia saisi lähettää mutta ihan loistavasti näytät näissä onnistuneen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kohta 5kk poika on ollu aika sylikissa, mutta onnistui tehdä kun mieskin sattu menemään vasta iltavuoroon :)

      Poista
  6. Ihania! Näitä täytyy koklata joku kerta

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)