lauantai 11. tammikuuta 2014

Red Velvet Cheesecake



Uudenvuoden aattona oli pöydässä, tästä kyllä ei tällä kertaa tainnut tykätä muut kuin minä :D Mutta uskon, että teen uudelleen joskus. Sano muut mitä hyvänsä...









Red Velvet -kakkupohja

3,5dl täysmaitoa
1rkl valkoviinietikkaa
3,75dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1rkl kaakaojauhetta
2rkl maissitärkkelystä
3dl sokeria
2 suurta munaa
2dl rypsiöljyä
2rkl punaista elint.väriä

Cheesecake-täyte

600g philadelphiajuustoa
1,75dl sokeria
1 sitruunan kuoriraaste ja 1rkl mehua
2 suurta munaa
1,5dl kermaviiliä
1rkl vehnäjauhoja

Cream cheese-kuorrute

300g pholadelphiajuustoa
2dl tomusokeria
3dl kuohukermaa


Pohja: Valmista ensin kakkupohja kahdessa n.20cm halk. vuoassa, voitele ja jauhota vuoat.
Sekoita kulhossa maito ja viinietikka, seisota n.30min, että seos näyttää juoksettuneelta.
Kuumenna uui 175 asteeseen.
Sekoita kulhossa kuivat aineet.
Vatkaa toisessa kulhossa munat, oljy ja maito-etikkaseos sekä karamelliväri, lisää jauhoseos. Vatkaa minuutin verran ja jaa vuokiin. Paista 25-30 min.

Juustokakku: Aseta uuni 160asteeseen.
Peitä irtopohjavuoan (halk.n.20cm) pohja leivinpaperilla. Kiehauta vesi vesihaudetta varten.
Vatkaa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja sitruunan kuoriraaste ja mehu tasiseksi. Lisää munat ja vatkaa vielä minuutin verran. Siivilöi jauhot, lisää kermaviili ja sekoita vielä ja kaada seos vuokaan.
Nosta kakkuvuoka uunipannuun ja pane pannu uuniin. Kaad pannuun kiehuvaa vettä sen verran että se ulottuu vuoan puoliväliin. Paista n.50min, kakku on keskeltä vielä hieman kostea, mutta reunoilta kiinteä. Jäähdytä vuoassa. Jähtyneenä kelmuta vuoka kakkuineen ja nosta pakkaseen pariksi tunniksi. Pakkasessa kakku kovettu niin, että sen voi särkymättä nostaa kakun päälle.

Kuorute: Sekoita kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri, toisessa kulhossa kerma. Sekoita keskenään. Nosta jääkaappiin.

Kokoa kakku. Nosta yksi punaisista kakkupohjista tarjoiluvadille, nosta pakkasesta otettu juustokakku pohjalevyn päälle. Pane toinen punainen kakkupohja juustokakun päälle ja anna olla sen ajan, että juustokakku on sulnut. Jos juustokakku sulatessaan painuu kasaan ja tursuaa reunojen yli, leikkaa tervävällä puukolla 90asteen kulmassa ylitulevat osat pois.

Levitä kuorutetta ohuesti kakun päälle, kuvioi pintaa esim. lusikalla, haarukalla...


Jos oisin ohjeen aikanaan lukenut kokonaan, ois kakku silooin jäänyt tekemättä. On sen verran monivaiheinen, että saa kaksikin päivää varata tähän.

Juusto-osuuden valmistuksessa oikasin jättämällä vesihauteen pois, liekö syy pienelle suosiolle..

Kovin juoksettuneen näköistä en maidosta saanut etikan avulla.

Juustokakun annoin olla yön yli jääkaapissa kelmutettuna.

Annan kyllä tälle kakulle kaikesta huolimatta kouluarvosanan 9 !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)