lauantai 21. syyskuuta 2013

Ranskankermakakku


Nimeä tälle en omaperäisempää keksinyt, marjakakku ois ollu tylsä jne.. Saakoon tämä kelvata.
Tästä kakusta tuli 11-v hääpäiväkakku sattuineista syistä, hyvin kelpasi. Parasta tämä kakku on kun saa tekeytyä yön yli jääkaapissa.
Vuoka on joskus Anttilasta ostettu, säädettävä 27-42cm välillä.

200g digestiivejä murskattuna
80g sulatettua voita

1prk ranskankermaa
2,5dl flora vispiä
0,5dl fariinisokeria

marjoja tai hedelmiä

Murska digestiivit, sekoita voisulaan. Painele massa irtopohjavuoan (halk. n.22cm) pohjalle ja reunoille.
Vaahdota flora vispi, lisää fariinisokeri vaahtoon. Lisää ranskankerma ja sekoita sileäksi. Kaada vaahto kakkupohjaan ja nosta hyytymään jääkaappiin.
Koristele kakku ennen tarjoilua joko tuoreilla tai pakastetuilla (ja sulatetuilla) marjoilla.

Pakastetut marjat kannattaa sulattaa siivilän päällä, jolloin marjoista valuva neste ei siirry enään kakun päälle. Pakastettujen marjojen päälle keitin hyytelösokerista kiilteen. Ja tähän pidempään kakkuun ohjeen tein tuplana.


2 kommenttia:

  1. Onnittelut hääpäivästä!! Äkkiä ne vuodet vierii.
    Meilläkin tuli hetki sitten 7 vuotta täyteen. Oli hyvää kakkua! :)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut!
    Blogissani olisi sinulle haaste! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!! :)