Sitruuna-vadelmakakku





Tämä Ullan ohje piti testata mitä pikimiten! Ja maku oli just niin hyvä kuin uskalsi odottaakkin! Kakun piti olla synttärikakku siskolle, mutta (elämän yllättäessä) tämä korvasi oman synttärikakun joka syötiin loppujen lopuksi (suurista suunnitelmista huolimatta) oman perheen kesken. Tein kakun 20cm halk. vuokaan, suluissa käyttämäni ainesmäärät. Vain kermatäytteen osalta määrät muuttuivat.

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl kaakaojauhetta

Vadelmatäyte:
200d vadelmia
2dl hillosokeria
1dl vettä

Kermatäyte:
6 liivatelehteä + sitruunamehua (5)
6 dl vispikermaa (5)
200 g vanilijarahkaa
(1,5 dl maustamatonta jugurttia + van sok)
3/4 dl tomusokeria (0,5 dl)
puolikkaan sitruunan kuoriraaste

Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut loput aineet siivilän läpi. Kaada pellille ja paista 225 asteessa 6-8min. Jäähdytä ja leikkaa kaksi ympyrää,halkaisijaltaan n.5cm irtopohjavuoan halkasijaa pienempiä.

Valmista vadelmatäyte kiehauttamalla ainekset keskenään kattilassa kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä kylmäksi.  

Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma ja mausta se vanilijarahkalla /jugurtilla ja sokerilla. Raasta pestyn sitruunan kuorista puolet ja purista mehua pari kolme rkl. Lämmitä mehu kiehuvaksi mikrossa/kattilassa. Liota liivatteet mehuun. Lisää kermatäytteeseen sitruunankuoriraaste ja liivatemehu hitaasti.

Laita irtopohjavuokan pohjalle ensin paperi, sitten toinen kakkuympyröistä. Levitä noin puolet vadelmatäytteestä kakkupohjan päälle. Lusikoi sitten kermatäytettä kakun ja vuoan reunojen väliin ja kakkupohjan päälle. Nosta toinen kakkupohja kermatäytteen päälle ja levitä loput vadelmatäytteet sille (minulla sitä jäi vielä tuohon kakun päälle). Nostele loput kermatäytteet päällimmäiseksi ja tasoita pinta. Anna hyytyä yön yli ainakin.

Me huomattiin, että kakun maku parani vielä seuraavaan päivään! Ja siistit reunat kakkuun sain käyttämällä vuoan sisällä reunakalvoja.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)