Itse tehty jugurtti


Kaada 6dl maitoa kasariin, kuumenna kiehumispisteeseen. Jäähdytä 49 asteiseksi.
Lisää 1rkl maustamatonta jugurttia.
Kaada kulhoon, peitä muovilla tai pyyhkeellä ja nosta lämpimään paikkaan n.8 tunniksi.
Kaada tölkkeihin ja nosta tölkit jääkaappiin.

Jugurttiin voit lisätä myös marjoja ja hedelmiä.


Tämän jugurttiohjeen olen reseptikirjaan kirjottanu 3.9.2001. Aikojen saatossa ohje on muokauttunut seuraavaksi:
Lämmitä kattilassa (kokoajan sekoittaen pohjaa myöten) 1,5l maitoa höyryävän kuumaksi. Jäähdytä toisessa kulhossa ja mittaa maito n.49 asteiseksi, lisää maustamaton jugurtti (muutamasta rkl:sta desiin) ja sekoita.
Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään paikkaan (kodinhoitohuoneen lattialle...), anna tekeytyä puoli vuorokautta, nosta jääkaappiin ja syö kylmänä hedelmien/marjojen kans.

Kommentit