perjantai 22. helmikuuta 2013
Tiikerikakkuja
Taikinasta tulee kahteen leipävuokaan, n. 1,5l vetävään.
250g voita
4dl sokeria
5 isoa munaa
1,5dl vettä
4tl leivinjauhetta
2tl van.sokeria
n.7,5dl vehnäjauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri valkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat ja vesi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Ota taikinasta noin kolmannes ja lisää siihen makusi mukaan 4-8rkl tummaa kaakaojauhetta (=tiikeri raidat).
Levitä ensin vaaleaa taikinaa voideltujen ja jauhotettujen vuokien pohjalle, jaa tumma taikina kahteen vuokaan, levitä ja lopuksi jaa loppu vaalea taikina vuokiin ja tasoita.
Tumman taikinan levittämisen jälkeen lusikalla voi painella aaltoja taikinaan jos haluaa tiikerikuviot aaltoileviksi.
Paista kakkuja 160 asteessa 40-50min uunin alimmalla ritilätasolla. Anna jäähtyä 5min ennen kumoamista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Perinteikäs tiikarikakku on kyllä hyvää. Mukava nähdä välillä erillaisessa muodossa.
VastaaPoistaVoipaperi ja naru kuvassa näyttävät kauniilta.
Minulla ei tahdo onnistua "oikeassa" kakkuvuoassa kuivatkakut, siksi leipävuoka :)
PoistaTämä kakku oli osa rotinoita, siksi minunkin mielestäni kaunis pakkaus :) Kakku on kuitenkin ensin leivottu voidellussa/jauhotetussa vuoassa, paiston jälkeen paketoitu :)