Ihan ei kuukautta menny edellisen postauksen ja tämän välillä. Leivottu ollaan, mutta kohtuudella ja sillä aikataululla, ettei kuvia oo joutanu ottamaan. Suoraan pöytään siis. Totta on osa vanhoja tuttujakin leipomuksista.. Vuodatuksen kaatumisen jälestä vois kyllä niitäkin kuvata. Niinku tämä leipäki.
Mahtaa olla Myllynparhaan Hiivaleipä ohje tämä. Ja on tehty ennen ja tehdään jatkossakin.
Valokuvan nappasin äkkiä kännykällä kun neljästä viimeistä leipää jo vietiin.
Ohje on neljään vuokaleipään.
1l vettä
2 palaa hiivaa
1rkl suolaa
2rkl siirappia
n.26dl hiivaleipäjauhoja
50g voita
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen (monitoimikoneen taikinakulhoon). Lisää suola ja siirappi. Sekoita nesteeseen jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikina tasaiseksi. Kaada jauhotetulle alustalle (pöydälle) ja taputtele tasaiseksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa kohotettu taikina neljään osaan, vaivaa ilmakuplat pois ja leivo tasaiseksi pötköksi. Ennen vuokaan nostoa Jauhoita leivän pinta ja tee siihen terävällä puukolla viillot.
Nosta vuokaan ja kohota uudelleen kaksinkertaiseksi.
Paista uunin keskiritilätasolla (tai kiertoilmauunissa [175asteessa] ylhäällä ja alhaalla, varmista ettei kohoa vastuksiin asti ylhäällä) 200 asteessa n1h.
Tuore leipä on parasta, mutta hyvin jäähtyneet leivät vasta leikkaantuu sievästi.
Kaimaseni, onhan makoisan näköinen leipä, tätä on tehtävä, myös tämän Pampulan keittiössä! Hyvää alkanutta vuotta!
VastaaPoistaIkinä en ole leiponut leipää, ellei sämpylöitä, teeleipiä ja perunarieskoja oteta lukuun. Pitäisi käydä ostamassa muutama leipävuoka ja aloittaa leivänleivonta, kuulostaa tuo sun ohje hyvälle.
VastaaPoistaEilen leivoinkin sämpylöitä ja ai että oli taas hyviä. :)
Ja minä ajattelen etten minä leipää tee ku vain "vaaleaa leipää".. Rieska se vasta ois jotain!! Nam! Ikinä en oo oikeita rieskoja tehny!
PoistaIhanan näköistä leipää! Tässä olisikin tarkoitus alkaa tekemään itse enemmän leipää :)
VastaaPoistaItse tehty leipä on paras leipä!
VastaaPoistaT: SLY22 kierroksen parisi ;)
Kiva kuulla "olemassaolostasi" :D
PoistaNäin on, itetehty on parasta! Lapset pyytää meillä joko "tehtyä leipää" tai "kaupan leipää". Ja tehtyä leipää useammin, onneksi :) Ruisleipätreenit pitäs alottaa kun sais jostain motivaatiota epäonnistuneiden ruispötkylöiden jäliltä... :D