Omenamuffinssit


 Joskus, luettuasi ensimmäisen ohje-kohdan "vaahdota", hautaat ajatuksen laipomisesta kokonaan. Ei vaan jaksa vaivautua. Vaahdottamaan. Ehkä on tullut ja vaahdottua tarpeeksi? Jollekkin..
Tätä ohjetta ei tarvi vaahdottaa. Saa vaan sekottaa. Siksipä ehkä jaksoinkin tehä heti kerralla kaksinkertaisen taikinan...
Vähän rumanpuoleisia muffinsseja nämä, näyttää kaurapuuroköntiltä  Mutta lupaan, että maku on parempi. Vielä kahdenkin tunnin päästä jos vertaa.. kaurapuurokönttiin.



5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl sokeria
100g voisulaa
2 munaa
1dl maitoa
1 omena isona raasteena
(1rkl sokeria + 1tl kanelia)


Sekota kuivat aineet kulhossa. Sekota keskenään voi, maito ja munat. Lisää kaneli-sokeri omenaraasteeseen.
Sekoita nesteet jauhoihin ja viimeseksi omppuraaste.
Jaa taikina muffinivuokiin.
Ite tein kaksinkertaisen taikinan ja 2*12 matalaa muffinia ja 12 isompaa. Kuvassa isommat!
Paista uunin keskiritilätasolla 200 asteessa n.15min.

Kommentit