Vadelmapavlova
Pohja:
6 vakuaista
3dl sokeria
1tl vanilijasokeria
2tl maissitärkkelystä, maizena
(2tl valkoviinietikkaa)

 Erottele kanamunista valkuaiset tarkasti. Yhtään keltuaista ei saa olla valkuaisten joukossa, muuten marenki ei vaahtoudu.

Vaahdota kulhossa valkuaiset ja lisää vähitellen 2dl sokeria. Lisää 1dl:aan sokeria maissitärkkelys ja leivinjauhe. Siivilöi nämä vaahdon sekaan ja vaahdota kunnolla sekaisin. Jos kaapistas löytyy etikkaa nii lorauta ihan lopuksi ja sekota hyvin.

Piirrä leivinpaperille ympyrä, n.24cm halkasijaltaan. Käännä paperi toisinpäin ja aseta pellille. Levitä marenkivaahto paperin läpi näkyvän ympyrän sisäpuolelle tasaisesti.

Paista 150 asteessa uunissa keskiritilätasolla 1,5h. Jäähdytä ritilän päällä.Minulla marenkikiekko levisi koko pellin kokoiseksi, eikä mahtunut jäähtyneenä millekkään tarjoiluastialle. Laitoin kiekon puoliksi ja täytin ainoastaan kyseisen puolikkaan seuraavalla:

Täyte

2prk flora vispiä (tätä jäi, en kehannu hukuttaa kakkua kokonaan kermaan. Kokonaiseen kakkuun sopiva määrä kuitenkin!!)
2rkl vanilijakreemijauhetta
n.2dl tuoreita vadelmia (saa kyllä olla niin paljo ku käsillä on ja kehtaa laittaa)
muutama viinirypäleVaahdota flora vispi, lisää kreemijauhe. Levitä pavlovan päälle vuorotellen vähän kermavaahtoa, vadelmia, kermaa, vadelmia.. Lopuksi kaikki jääneet vadelmat päälle ja viinirypäleen puolikkaita.

On hyvää vielä n. 10h päästä valmistuksesta :D Pidempään tämä ei varmaan meillä selviä hengissä!!

Keltuaiset siirty jääkappiin odottelemaan pannaripäivää :)

Kommentit