lauantai 18. helmikuuta 2012

Karppaajan marenkileivokset


Uusimmassa Leivotaan-lehdessä tämäkin ohje. Löytyy myös jostain karppajan kakkukirjasta. Kuvat on taas niin surkeita ollu,

mutta kai niistä jotain saa selvää.





















































0,75 dl luontaista makeutusainetta (laitoin karppaajan sokeria)

4 keltuaista

75g huoneenlämpöistä voita

0,5dl psylliumjauhetta

0,5tl aitoa vaniljaa

2rkl kermaa

1,5tl leivinjauhetta

n.1,5dl vadelmia



Marenki

4 valkuaista

0,75 dl luontaista makeutusainetta (laitoin karppaajan sokeria)

0,5tl väkiviinietikkaa



Vatkaa keltuaiset ja makeutusaine ilmavaksi, lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma sekä voi.



Levitä taikina uunivuokaan (n.20*30cm sanoo ohje) ja ripottele vadelmat pohjan pälle. Pohjaa saa mun mielestä olla lähes kauttaaltaan  vadelmien peitossa! Ei kuitenkaan niin, että marenki ei tarttuis pohjaan.



Vaahdota valkuaiset ja lisä makeutusainetta vähitellen kunnes vaahto on kovaa ja makeutusaine 

Vaahdota valkuaiset  kovaksi, lisää vaahtoon hitaasti makeutus ja etikka. Sekoita kiinteäksi, levitä piirakan pälle ja paista uunissa keskiritiltasolla 175 asteessa n.40min. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.



Ja Venlaki kommentoi ku kerta tällä käy!!  :D







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)