Maapähkinäkakku


Laiskasti on lähteny vuosi 2012 blogipäivitysten osalta liikkeelle... Tohinaa on kuitenkin tupa täynnä :)

Tätä herkkua on maisteltu jo kauan aikaa sitten, teen varmasti pian uudelleen!

Epähuomiossa kuvasta tuli mustavalkoinen, mutta sou not. Laitan ehkä värillisen joskus uudesta kakusta :)



75g voita sulana

35g suolapähkinöitä (jauha)

2 munaa

1,5dl sokeria

1,5dl vehnäjauhoja

0,5tl leivinjauhetta



PÄÄLLE

0,5dl suolapähkinöitä

1dl kuohukermaa

3rkl sokeria

2rkl vaaleaa siirappia

(keltaista karamelliväriä)



Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut pähkinät, sokeri ja leivinjauhe joukkoon ja lopuksi voisula.

Kaada taikina 22cm halk. vuokaan, paista uunin alaritilätaslla 175 asteesa n.25min.  Jäähdytä, kumoa ja käännä.

Kuumenna kattilassa kerma, sokeri ja siirappi. Keitä miedolla lämmöllä 5-6min koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä ja halutessasi värjää keltaiseksi. Levitä kuorutus kakulle ja koristele pieneksi rouhituilla suolapähkinöillä.

Tämä oli ehkä parempaa jääkaappikylmänä kuin uunituorepehmeänä... :D

Kommentit