perjantai 16. joulukuuta 2011

Hurmaavan hapan..


Siis hurmaavan hapan. Miten ihanasti sanottu. Kyseessä kuitenkin "puolukkapiiras". Ei ihminen.

Kyseenalainen nimi kyseiselle leipomukselle. Päättäkää ite, onko piiras vai mikä.



Pohja

250g digestive-keksejä

100g sulatettua voita (jos voi on päässyt kaupasta loppumaan, käy margariinikin tähän!)

2tl piparkakkumaustetta



Täyte

3 kananmunaa

0,5dl sokeria

200g tuorejuustoa (maustamatonta)

2dl creme fraichea

2tl vanilijasokeria

1dl puolukkasurvosta



Hyytelö

1 liivatelehti

1dl puolukkamehutiivistettä

3/4dl puolukkasurvosta



Murskaa keksit joko tehosekottimessa tai kaulimalla vahvaan pussiin laitetut keksit. Sekoita murut voisulaan ja mausta piparkakkumausteella. Painele irtopohjavuoan (24-24cm halk) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin kovettumaan hetkeksi (0,5h). Pysyy paremmin kuosissaan paistamisen ajan.

Vaahdota täytteen sokeri ja munat. Lisää loput ainekset. Kaada pohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa keskiritilätasolla n.35min. Täyte jää hieman löysäksi keskeltä, mutta jäähtyessään kiinteytyy (ja laskeutuu!). Jäähdytä kunnolla.

Liota liivatelehteä 5min. Liota se kuumaan, kiehautettuun puolukkamehuun. Nosta seos jääkaappiin kunnes sen koostumus sopii kakun päälle levitettäväksi.

Levitä kakun päälle ohuesti puolukkahilloa (survosta!?) ja sivele sen päälle hyytelö. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.



Minä en onnistunut saamaan hyytelöstä hyytelöä, joten lopuksi otin ja keitin kiisseliksi puolukkanesteen survoksineen. Tykkäsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)