keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Rehellinen rahkapiirakka


Tämmöstä ohjetta oon kaivannu jo jonku aikaa. Tänään löysin täältä kivan olosen ohjeen. Tein ja maisteltiinkin jo, mutta lämpimänä ainakaan ei vielä vakuuttanut. Kokeilen kyllä uudelleen (vaikka pakkasesta nostettuna maistuukin jo varmaan paremmalle!) ja ehkäpä ilman soodaa...


 



POHJA


8dl vehnäjauhoja


3,5dl sokeria


2tl leivinjauhetta


2tl soodaa


2tl vanilijasokeria


200g sulaa voita


 


+puolikkaaseen taikinaan


1 muna


1dl kermaa (maitoa)


 


TÄYTE


500g maitorahkaa


2dl sokeria


2 munaa


1tl vanilijasokeria


1/2 appelsiinin mehu ja kuoriraaste


 


Sekoita pohjan ainekset keskenään murumaiseksi, jaa taikina kahteen kulhoon. Toiseen lisää munat ja kerma/maito. Levitä taikina uunipellille, tulee aika ohuesti.


Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin ja levittämällä pohjataikinan päälle. Ripottele loppu muruseos täytteen päälle ja paista 200asteessa uunin keskiritilätasolla n.30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)