Omenapiirakka


Tämä on ehdottomasti helppoa ja hyvää!! Ite tuhosin ison laatikollisen suomalaisia omppuja tällä ohjeella ja tätä piirakkaa onkin jaeltu vähän jokapuolelle



200 (-250)g voita


2,5dl sokeria


1prk bulgarian jugurttia (n.2dl jos teet itse)


3 munaa


5dl vehnäjauhoja


3tl leivinjauhetta


3tl vanilijasokeria


 


Päälle:


5-6 keskikokoista kuorittua omenaa viipaloituna


kanelisokeria


sokeria


mantelilastuja


 


Sulata voi mikronkestävässä taikinakulhossa, lisää sokeri, jugurtti ja munat jähtyneeseen voihin. Lisää jauhot, leivinjauhe ja vanilijasokeri.


Levitä taikina pellille ja aseta omenaviipaleet siihen vieri viereen. Ripottele päälle kanelisokeria, mantelilastut ja vielä hieman sokeria.. ( Ettei omenat muistuta pojan mukaan nahanpalasia ) Paista uunin keskiritilätasolla 225 asteessa n.30min.



Toki on makukysymys, laittaako mantelilastuja. Piirakka on mukavan mehevää ilmankin, lastuista tulee kuitenkin oma juttunsa tähän makuelämykseen

Kommentit