Mansikka-Brita


Tämmösen herkun tein Juhannuksena, on kyllä vertaansa vailla kun tuoreilla mansikoila täyttää!! Ohjeen sain SLY:ltä, täytteen tein pelkistetysti kermasta.



POHJA


125g voita


1dl sokeria


2 keltuaista


1dl maitoa


1,5dl vehnäjauhoja


2tl leivinjauhetta


MARENKI


2 valkuaista


1,5dl sokeria


1tl vanilijasokeria


1dl mantelilastuja


TÄYTE


3-4dl kuohukermaa


n.2rkl sokeria


tuoreita mansikoita


 


Valmista ensin pohja vaahdottamalla voi ja sokeri, lisää keltuaiset, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet välillä sekoittaen.


Levitä taikina pellille ja valmista marenki päälle. Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää lopuksi sokeri, vatkaa kunnes sokerin rakennetta ei enään vaahdossa tunne. Levitä marenki pohjataikinan päälle pellille. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista uunin keskiritilätasolla 200asteessa n.12min. Jäähdytä.


Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Pilko mansikat neljään osaan. Nosta puolet kakkupohjasta tarjoiluvadille ja levitä puolet kermasta ja mansikoista tämän päälle. Nosta toinen puolikas kakkupohja tämän päälle ja levitä loppu kermavaahdot ja mansikat kakulle. Koristele vielä halutessasi suklaanapeilla, mantelilastuilla ja tomusokerihunnulla. Tarjoile jääkaappikylmänä samana päivänä.

Kommentit