Persikkarahkapiirakka



Ylemmässä kuvassa kakku on pellkällä kermpursotuksella, alempana perikoiden kera.



Luvattoman hyvää. Varsinkin jos olet jonkinlaisella erikoisruokavaliolla


Ohjeen löysin ( Pitkän etsinnän jälkeen!!! Mikä tahansa ei kelvannutkaan! ) Seijastiinan blogista.


 


Murotaikina


200g voita


0,8dl sokeria


1 muna


3dl vehnäjauhoja


1tl leivinjauhetta


Täyte


1prk maitorahkaa


2dl kuohukermaa


3 kananmunaa


1 sitruunan kuoriraaste


puolikkaan sitruunan mehu


3/4dl sokeria


2tl van.sokeria


Päälle


2tlk persikoita


1dl vettä


0,5dl hyytelösokeria


 


Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin.


Levitä taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan (n.24cm halk.) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.


Sekoita rahka, kerma, munat, mehu, sitruunankuori ja sokerit.  Kaada täyte pohjalle ja


paistaa uunin alaritilätasolla n.30min


Jäähdytä kakku. Viipaloi persikat kakun päälle ja levitä hyytelösokerista valmistettu kiille persikoiden päälle.


 


Maistuu parhaalta päivän jääkaapissa seisotuksen jälkeen, kylmänä.


 


Ihan varma en ole, oisko kerma kuulunut vaahdottaa. Mutta taatusti hyvää tämä oli näinkin!

Kommentit