Kaurainen puolukkakakku



Tämä ohje löyty kirjastosta lainaamastani Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset.


150g pehmeää voita


1,5dl sokeria


0,5tl suolaa


2 munaa


4dl vehnäjauhoja


2tl kardemummaa


1dl maitoa


2tl leivinjauhetta


 


Pinnalle


2dl puolukoita


0,5dl fariinisokeria


0,5dl kaurahiutaleita


 


Sekoita leivinjauhe pieneen määrään vehnäjauhoja. Sekoita kaikki muut ainekset kerralla sekaisin ja sekoita 4-5minuutin ajan. Lisää leivinjauhe seos ja sekoita hyvin. Kaada voideltuun ja jauhotettuun (tai leivinpaperoituun) vuokaan halk n.20cm. Ripottele pinnalle puolukat ja sekoita keskenään fariinisokeri sekä keurahiutaleet, ripottele marjojen päälle.


Paista uunin alaritilätasolla 175 asteessa n.40min.


 


Minulla tuo kakun pinta tummu aika rumasti, siksipä sihtasin päälle tomusokeria.

Kommentit