keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Hiivaleipä



Ohje jauhopussin kyljestä. Ajattelin vaaleaa leipää tehdä setsuurin jälkeen nyt jonku aikaa.


Eli kunnes tähänkin laspet kyllästyy



 


Juuri


5dl vettä


30g hiivaa


2rkl siirappia


6dl hiivaleipäjauhoja


 


Hiiva murennetaan kädenlämpöiseen veteen, lisää siirappi ja jauhot. Anna seistä liinan alla n.30min kunnes taikina kuplii. (Jos lisää makua kaipaa, voi juuren tehdä kylmään veteen ja antaa seistä yön yli jääkaapissa!)




Taikina


2tl suolaa


30g voisulaa tai oliiviöljyä


n.8dl hiivaleipäjauhoja


 


Lisää juureen suola, rasva ja jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Jaa taikina heti kolmeen osaan (kolmeen leipävuokaan) ja anna kohota kaksinkertaisiksi. Ennen paistoa viillota tai pistele leivän pintaa.


Paista leipiä uunin alaritilätasolla n.20-25min 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)