Lihapiirakoita



Kamalan hyviä!!! Ullan ohjeella tein, pienellä muokkauksella. Näitä on jo kyselty josko pian sais uudelleen syödä


Taikina:


5 dl maitoa


50 g hiivaa


1 tl suolaa


2 dl hiivaleipäjauhoja


10 dl vehnäjauhoja


100 g voita tai margariinia


Täyte:


3 dl keitettyä riisiä


400 g jauhelihaa


2 sipulia


1½ tl suolaa


1 tl mustapippuria


Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikina levätä peitettynä täytteen valmistamisen ajan.


Keitä riisi kypsäksi. Paista jauheliha ja pilkottu sipuli pannulla, mausta seos. Sekoita täytteen ainekset keskenään.


Kaulitse kohonnut taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä halkaisijaltaan noin 15 cm pyöreällä muotilla paloja.


Laita jokaiselle palalle 2-3 rkl täytettä ja nipistä reunat hyvin kiinni. Anna piirakoiden kohota.


Kuumenna öljy 180 asteeseen kattilassa ja kypsennä piirakat molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Valuta lihapiirakat leivinpaperin päällä.

Kommentit