torstai 24. helmikuuta 2011

Ambrosiakakku


Tämä ohje löyty Kotilieden reseptiarkistosta. Helppo ja nätti kakku. Tässä ei ollut sitruunaa tai muitakaan mausteita (kuorutusta lukuun ottamatta), joita minun muistoissa ambrosiakakkuun kuuluu!?



3 munaa


2dl sokeria


100g sulaa voita


3dl vehnäjauhoja


1tl leivinajuhetta


 


3dl tomusokeria


3rk lvettä tai appelsiinimehua (lisää vähitellen, tarpeen mukaan)


3rkl hillottua appelsiininkuorta


 


Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää voisula ja vehnäjauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada irtopohjavuokaan (halk. 24cm) ja paista 175 asteisessa uunissa 30min uunin keskiritilätasolla.


Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Tee kuorutus tomusokerista ja vedestä täysin jäähtyneelle kakulle. Koristele hillotuilla appelsiininpaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)