Näitä on tehty viimevuonnakin, ihania! Alkuperänen ohje on pirkan kirjasta.
Neilikkaa tai inkivääriä, rusinoita tai manteli-/pähkinä rouhetta.
Tämän toinen nimi vois olla pipariKakku, ei piparkakku. On niin piparin makunen, mutta pehmeä, kakkumainen.
2dl tummaa siirappia
2tl kanelia
1t inkivääriä
200g margariinia
2 munaa
1tl soodaa
3dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1dl mantelirouhetta
Kuumenna siirappi ja mausteet kattilassa lähes kiehuvaksi. Pilko margariini sekaan.
Vaahdota munat vaahdoksi, sihtaa keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rouhe siirappisulan kanssa vaahtoon. Jos käytät rusinoita, sekoita pieni määrä jauhoja (0,5dl) ensin rusinoihin ja lisää ne vasta lopuksi.
Nostele 20 vuokaan ja paista 175asteessa keskiritilätasolla n.20min.
Sihtaa päälle ennen tarjoilua (jäähtyneisiin!) tomusokeria.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!! :)