tiistai 7. joulukuuta 2010

Aavikkohiekka -pikkuleivät



Nämä kuulosti niin mielenkiintosilta että oli pakko. Kokeilla. Juju näissän on väri, joka tulee ruskistetusta voista!


Hirvensarvisuola oli kans mielenkiintonen, sitä ei löydykkään joka paikasta! Utelias Minä, työnsin nokkani purkkiin (tai aika lähelle!) kun avasin eka kertaa sen. Kokkeilkaapa jos uskallatte!!!


Ihan en näistä saanut ohjeessa olleen näkösiä, mutta maku oli kuittenkin hyvä. Sehän se tärken on!


 


n.70kpl


200g voita kevyesti ruskistettuna

2dl sokeria

2tl vanilijasokeria

1tl hirvensarvisuolaa

n.5dl vehnäjauhoja


Sekoita voi, sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä hirvensarvisuola ja jauhot, työstä ne voiseokseen notkeaksi taikinaksi.


Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä ne pitkoiksi. Ota pitkoista pieniä paloja, muotoile ne hieman litteiksi, pyöreiksi pikkuleiviksi ja laita leivinpaperille pellille.


Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, 200 asteessa. Anna jäähtyä pellillä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)