Suussa sulava sitruunakakku


Tinuskin kakut-blogista tämän bongasin. Tosi hyvää! Täyte oli ehkä pikkusen liian paksu, pienempi määrä perunajauhoja riittää, ehkä 1,5rkl on sopiva!  Voita laitoin hiukan enemmän mitä ohjeessa mainittiin. Oli niin paksua täytettä :D



Pohja


2 munaa


3/4dl sokeria


1dl vehnäjauhoja


100g sulatettua voita


Täyte


2dl vettä


11/4dl sokeria


2munaa


2rkl perunajauhoja


4rkl sitruunamehua


1tl sitruunankuoriraastetta


25g voita


Koristelu


1,5dl kermaa


(1rkl vanilijakreemijauhetta)


Suklaaströsseliä



Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, kestäväksi vaahdoksi. Lisää sulavoi ja sihtaa jauhot sekaan. Kaada taikina n.26cm halk irtopohjavuokaan (piirakkavuokaan laitoin ja meinasi tulla yli). Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20min.


 


Sekoita kattilassa vesi, sokeri, munat, perunajuho ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen kunnes seos alkaa olla paksua. Lisää sitruunankuoriraaste ja voi, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle jäähtyneenä. Koristele kermavaahdolla. Ja jos sitruunankuoriraastetta jää, voit käyttää loput koristeluun.


 


 


Ite aloin tekemään täytteen sillä aikaa kun kakku oli uunissa, oli kiire. Alkup. ohjeessa kehotetaan antaa kakun jäähtyä..


Kakun päälle sopisi loistavasti hedelmät!! Banaaniviipaleita, viinirypäleitä... Njam. Luulenpa että tätä teen uudelleen!

Kommentit