torstai 25. marraskuuta 2010

Suklaakakku vaniljavoikreemillä


Tämä oli kyllä herkkua! Isänpäivän aattona käytiin tervehtimässä miehen isää, appiukkoa, pappaa.




Kakku:


2dl sokeria


2kanamunaa


50g sulaa voita


2tl leivinjauhetta


3dl vehnäjauhoja


1dl maitoa/vettä


2rk kaakaojauhetta


 


Kreemi:


5 munankeltuaista


1dl kermaa


1dl sokeria


1 vanilijatanko


175g voita


 


Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, n.5min. Lisää maito-rasva sekoitus ja keskenään sekoitetut kuivataineet.  Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 25-30min. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin.


Sekoita kattilassa keltuaiset, kerma ja sokeri. Laita keskeltä pituussuunnassa halkaistu vanilijatanko kattilaan. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes kiehahtaa. Ota tanko pois, raaputa siemenet nesteeseen. Vatkaa koko ajan, kunnes seoa on paksua. Anna jäähtyä. Lisää kylmää voita vähän kerrallaan, vatkaa tasaiseksi (sähkövatkaimella). Jähmetä jääkaapissa  ja vatkaa vielä sähkövatkaimella. Levitä kylmä kreemi kylmän kakun päälle. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)