Näitä tein jo aikoja sitte, ennen isänpäivää. Paistoin taikinasta koe-erän, että tietää minkä verran leviää uunissa, montako pikkuleipää pellille.. Ja kun en saanut kuvan mukaisia nättejä keksejä, tein taikinasta neljä pötköä jotka sellaisenaan paistoin. Paiston jälkeen viipaloin vielä kuumat pötköt. Nyt jos tekisin, tekisin kuus pötköä, ettei palat ole niin muhkeita.
Ite käytin taikinaan valko-, maito- ja tummaasuklaata.
25 isoa tai 50 pientä pikkuleipää
225g voita
2,5 dl fariinisokeria
1,75dl sokeria
1tl vanilijasokeria
2 munaa
4dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
0,5tl suolaa
3dl suklaanappeja (tai karkeaksi rouhittua tummaa suklaata)
1dl hasselpähkinärouhetta
Työstä voi, fariinisokeri, kidesokeri ja vaniljasokeri yhteen. Lisää munat yksi kerrallaan, sekoita hyvin.
Yhdistä jauhot, sooda ja suola. Lisää seos munaseokseen, sekoita, ja lisää suklaa ja pähkinä. Ota taikinasta nokareita leivinpaperille, paista uunissa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 8-10 minuuttia.
Pakko laittaa kuva myös alkuperäsestä, ohjeessa olleesta kuvasta..Eli jollain konstilla tällä ohjeella saa tämännäkösiä keksejä :D
Nättejä, eikös?
Vinkkejä miten tuollaisia saa? Mihin taikinaa tehdessä pitää kiinnittää huomiota?
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!! :)