keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Maalaisleipä


Taikinasta tulee kaksi leipää, mahtuu samalle pellille. Ohje on uusimmasta yhteishyvän ruoka-liitteestä.


Niinku kuvasta näkee(taustalla ohje kuvineen!), en oikein saanu ihan sitä mitä piti. Jokainen pala kuitenki tuli syötyä, paitsi että kuoret mahto muutamasta palasta jäädä pöydälle :D. Itelle ei tämä leipä maistunu, liikaa suolaa? Aion kokeilla vielä kerra, onnistuisko paremmin.



3dl vettä


4rkl fariinisokeria


1dl grahamjauhoja


1ps kuivahiivaa


n.6dl vehnäjauhoja


1rkl hienoa merisuolaa


2tl oliiviöljyä


 


Mittaa lämmin vesi, sokeri ja grahamjauhoihin sekoitettu hiiva kulhoon. Sekoita ja anna seistä n.10min, kunnes kuplii.


Lisää puolet jauhoista ja suola, lopuksi loput jauhot. Vaivaa taikinaa käsin 10min tai koneella 4min. Taikinan tulee olla kimmoisaa ja irrota kulhon reunoista.


Öljyä iso kulho ja nosta taikina siihen kohoamaan. Kohota puolitoista tuntia. (OHOH.. taisinpa kohottaa vain puoli tuntia!! :o )


Jaa taikina kahteen osaan ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kääri molemmat rullalle, jätä saumapuoli alas keskelle. Kohota puolituntia.


Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen, nosta uunin pohjalle vedellä täytetty uunivuoka. Ilma uunissa kosteutuu ja leipä saa näin rapeamman pinnan. Nosta toinen pelti kuumenemaan uuniin ja siirrä kohonneet leivät tälle kuumalle pellille, muista käyttää patalappuja!


Leikkaa leivän pintaan sahalaitaisella veitsellä viiltoja, poista vesivuoka uunista ja nosta leivät paistumaan. Paista 10min, säädä uuni pois päältä ja anna kypsyä jälkilämmössä vielä 15min. Jähdytä ritilällä, älä peitä leivinliinalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)