keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Korvapuusteja


Mikäs sen parempaa kuin lasi kylmää maitoa ja lämmintä korvapuustia?? Lauantaina tein kahenkilon taikinan (isompaan ei kone pysty eikä käsin jaksa..) ja pari pullaa jälellä. Sais siis tehä usiammin, syöjiä siis ois


Taikinaan en laita kananmunaa ollenkaan, pysyy kuulemma pehmeämpänä. Tiiä sitä, mutta ilmankin siis pärjää!



Tässä perusohje jonka teen kaksinkertaisena


 


0,5 l lämmintä vettä


2 pussia kuivahiivaa


1,5 dl sokeria


1 tl suolaa


1 rkl kardemummaa


200 g voita


noin 1 kg jauhoja


 


Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen. Lisää osa jauhoista ja pehmeäksi sulatettu voi. Vaivaa tasaiseksi samalla kun lisäät loput jauhot. 


Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi ennen kuin leivot sen. Kohota myös pullat ennen paistamista. Minä laitan uunin lämpenemään kun kaksi pellillistä pullaa on valmiina liinan alla. Paistamisen alotan kun taikina on leivottu kokonaan.


Pikupullat paistetaan uunin keskiritilätasolla 225 asteessa n.15min.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)