maanantai 23. elokuuta 2010

Kuorrutettu omenakakku



 


450g hapokkaita omenia


115g voita


115g ruokokidesokeria


2munaa


1,5tl leivinjauhetta


1tl kanelia


ripaus suolaa


175g vehnäjauhoja


2rkl maitoa


Kuorrute


115g vehnäjauhoja


1tl leivinjauhetta


85g ruokokidesokeria


6rkl voita


 


Valmista ensin kuorrute sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä voi ja nypi murumaiseksi.


Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi lohkoiksi.


 


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lopuksi 1-2rkl maitoa.


 


Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun 23cm irtopohjavuokaan. Lado omenalohkot taikinan päälle ja lopuksi kuorrutus.


Paista uunin keskiritilätasolla 180 asteessa n.tunti.


Anna jäähtyä ennen kuin irrotat vuoasta.


 


Omenoiden valintaan kannattaa panostaa, ite laitoin niitä mitä jääkaapissa oli, eikä tulos ollut paras mahdollinen. Omenasta jäi "purtavaa", eli omena ei pehmentyny lähes hilloksi,  niinku parhaassa tapauksessa käy.


Kuorrutteen kanssa vähän takkuili. Voi oli ilmeisesti liian pehmeää koska en saanut murumaista kuorutetta vaan yhden köntin taikinaa. Laitoin jääkaappiin odottamaan ja ajelin sähkövatkaimella lopussa niin mureni.


Tämän ohjeen sain SLY:ltäni 11-kierroksella.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)