450g hapokkaita omenia
115g voita
115g ruokokidesokeria
2munaa
1,5tl leivinjauhetta
1tl kanelia
ripaus suolaa
175g vehnäjauhoja
2rkl maitoa
Kuorrute
115g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
85g ruokokidesokeria
6rkl voita
Valmista ensin kuorrute sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä voi ja nypi murumaiseksi.
Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi lohkoiksi.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lopuksi 1-2rkl maitoa.
Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun 23cm irtopohjavuokaan. Lado omenalohkot taikinan päälle ja lopuksi kuorrutus.
Paista uunin keskiritilätasolla 180 asteessa n.tunti.
Anna jäähtyä ennen kuin irrotat vuoasta.
Omenoiden valintaan kannattaa panostaa, ite laitoin niitä mitä jääkaapissa oli, eikä tulos ollut paras mahdollinen. Omenasta jäi "purtavaa", eli omena ei pehmentyny lähes hilloksi, niinku parhaassa tapauksessa käy.
Kuorrutteen kanssa vähän takkuili. Voi oli ilmeisesti liian pehmeää koska en saanut murumaista kuorutetta vaan yhden köntin taikinaa. Laitoin jääkaappiin odottamaan ja ajelin sähkövatkaimella lopussa niin mureni.
Tämän ohjeen sain SLY:ltäni 11-kierroksella.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!! :)