perjantai 30. heinäkuuta 2010

Mansikkatorttu



Pohja


100g voita


3/4dl sokeria


2,5dl vehnäjauhoja


1tl leivinjauhetta


0,5dl kermaa (laitoin jääkaapista 1dl vaahdotettua flora vanillaa)


Täyte:


1prk ranskan kermaa


2dl kermaa (laitoin 5dl flora vispiä!)


1tl vanilijasokeria


3/4dl fariinisokeria


Päälle mansikoita


2dl vettä


1dl hyytelösokeria


 


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe ja lopuksi kerma. Paista uunin keskiritilätasolla 200 asteessa kauniin ruskeaksi.



Valmista täyte jäähtyneelle pohjalle!


Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Sekoita kunnes sokerin kiteet ovat hävinneet näkyvistä. Lisää ranskankerma. Levitä pohjan päälle tasaiseksi tai keskeltä korkeammaksi.


Leikkaa mansikat puoleksi ja asettele vaahdon päälle leikkauspinta ylöspäin. Kakku saa olla kauttaaltaan mansikan peitossa.


Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Koko määrä menee tähän yhteen kakkuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)