Kertakaikkiaan ihania. Pikkusen kirpeitä, mutta kuitenki pehmeitä. Manteli ei maistunu liikaa vaikka en todellakaan ole (ainakaan ollut!) mantelin suuri ystävä.
Murotaikina
150g voita
1dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1maustemitallinen suolaa
200g mantelimassaa (laitoin 150g Sallisen massapötkön)
50g mantelilastuja
Täyte
300g raparperia
2tl perunajauhoja
1rkl vanilijasokeria
Levitä alumiiniset (24kpl) leivosvuoat kahdelle pellille.
Sulata voi, johon lisäät keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina murumaiseksi ja lisää karkeaksi raastettu mantelimassa sekä kokonaiset mantelilastut.
Huuhdo raparperit, leikkaa varret ohuiksi paloiksi. Sekoita perunajuho ja vanilijasokeri raparperipalojen joukkoon.
Nosta jokaisen vuoan pohjalle n.ruokalusikallinen murotaikinaa. Lusikoi sitten raparperinpaloja n.1rkl ja lopuksi loput murotaikinat, n.ruokalusikallinen jää vielä tähän päällekkin.
Paista leivoksia uunin alaritilätasolla 175asteessa n.15min.
Tarjoa pehmennetyn vanilijajäätelön, kermavaahdon tai vanilijakastikkeen kera. Lämpimänä parhaimmillaan, mutta maistuu huoneenlämpöisenäkin Tämä ohje on Maria Öhrnin kirjasta Piiraat ja muroherkut.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!! :)