maanantai 7. kesäkuuta 2010

Manteliset raparperileivokset


Kertakaikkiaan ihania. Pikkusen kirpeitä, mutta kuitenki pehmeitä. Manteli ei maistunu liikaa vaikka en todellakaan ole (ainakaan ollut!)  mantelin suuri ystävä.



Murotaikina

150g voita

1dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1maustemitallinen suolaa

200g mantelimassaa (laitoin 150g Sallisen massapötkön)

50g mantelilastuja



Täyte

300g raparperia

2tl perunajauhoja

1rkl vanilijasokeria





Levitä alumiiniset (24kpl) leivosvuoat kahdelle pellille.

Sulata voi, johon lisäät keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina murumaiseksi ja lisää karkeaksi raastettu mantelimassa sekä kokonaiset mantelilastut.

Huuhdo raparperit, leikkaa varret ohuiksi paloiksi. Sekoita perunajuho ja vanilijasokeri raparperipalojen joukkoon.






Nosta jokaisen vuoan pohjalle n.ruokalusikallinen murotaikinaa. Lusikoi sitten raparperinpaloja n.1rkl ja lopuksi loput murotaikinat, n.ruokalusikallinen jää vielä tähän päällekkin.



Paista leivoksia uunin alaritilätasolla 175asteessa n.15min.



Tarjoa pehmennetyn vanilijajäätelön, kermavaahdon tai vanilijakastikkeen kera. Lämpimänä parhaimmillaan, mutta maistuu huoneenlämpöisenäkin :D Tämä ohje on Maria Öhrnin kirjasta Piiraat ja muroherkut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)