perjantai 28. toukokuuta 2010

Raparperi-kaurakakku



Aivan järjettömän hyvää



 


150g margariinia


2dl sokeria


3 munaa


1 tlk kermaviiliä


4 1/2 dl vehnäjauhoja


1rkl vanilijasokeria


2tl leivinjauhetta


Raparperihillo


500g raparperia


0,5-1dl vettä


0,5dl sokeria


Kaurakuorute



100g sulaa voita


1,5dl fariinisokeria


3dl kaurahiutaleita


1tl vanilijasokeria


1rkl vehnäjauhoja



Pilko (kuorin ensin varret!)  raparperit kattilaan, lisää vesi ja sokeria. Keittele miedolla lämmöllä raparperipalat pehmeiksi.

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitelen voimakkaasti vatkaten. Lisää kermaviili ja keskenään sekoitetut; vehnäjauho, vanilijasokeri ja leivinjauhe.


Levitä taikina 24cm halk. irtopohjavuokaan. Taikinan väliin voit halutessasi laittaa pehmennettyjä raparperin paloja (levitä puolet taikinasta vuokaan, nostele rap.paloja parin sentin päästä reunastaympyrän muotoon ja nosta loput taikinat päälle). Paista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 45min.


Poista uunista ja levitä raparperit kakun päälle tasaisesti. Valmista kaurakuorute sekoittamalla kaikki ainekset sulatettuun voihin. Levitä raparperien päälle ja paista uunissa vielä 15min, sammuta uuni ja jätä kakku jälkilämpöön n.10minuutiksi.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)