Dansukkerin ohjeella lauantai aamun tekasin näitä. Hyviä
4 munaa
2dl maitoa
1dl sokeria
1/2tl suolaa
n.7dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa (jäi pois)
1/2tl sitruunankuoriraastetta
1l rypsiöljyä
Sekoita munat ja maito. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Taikina on löysempää kuin munkki(pulla-)taikina yleensä.
Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Kokeile lämpötilaa pudottamalla nokare taikinaa öljyyn. Jos öljy alkaa poreilla ja taikinapala kypsyä, on öljy riittävän kuumaa.
Tipauta taikinaa ruokalusikalla öljyyn ja kääntele välillä. Kun munkki on kauniin tummanruskea, poista öljystä, valuta hetken aikaa ritilällä tai talouspaperin päällä ja kieritä sokerissa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!! :)