Pikamunkit


Dansukkerin ohjeella lauantai aamun tekasin näitä. Hyviä



4 munaa


2dl maitoa


1dl sokeria


1/2tl suolaa


n.7dl vehnäjauhoja


4tl leivinjauhetta


1tl kardemummaa (jäi pois)


1/2tl sitruunankuoriraastetta


 


1l rypsiöljyä


 


Sekoita munat ja maito. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Taikina on löysempää kuin munkki(pulla-)taikina yleensä.


Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Kokeile lämpötilaa pudottamalla nokare taikinaa öljyyn. Jos öljy alkaa poreilla ja taikinapala kypsyä, on öljy riittävän kuumaa.


Tipauta taikinaa ruokalusikalla öljyyn ja kääntele välillä. Kun munkki on kauniin tummanruskea, poista öljystä, valuta hetken aikaa ritilällä tai talouspaperin päällä ja kieritä sokerissa.

Kommentit