Banaaniaurinko


Ohje  Pirkka-lehdestä. Toisin kuin ohjeessa, tein kakun neliskantiseen irtopohjavuokaan ja leikkelin annospaloiksi.



pohja


150g digestivejä


80g sulaa margariinia


täyte


8 liivatelehteä


5dl maustamatonta jugurttia


150g appelsiinimarmeladia


1prk vanilijakastiketta (flora)


1dl sokeria


1tl van.sokeria


0,5dl appelsiinimehua


päälle


2-3 banaania


2dl appelsiinimehua


1dl hyytelösokeria


 


Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin, ja painele seos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.


Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, appelsiinimarmeladi, sokeri ja vanilliinisokeri. Vaahdota vanilliinikastike ja sekoita varovasti täytteen joukkoon.


Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää siihen puristetut liivatelehdet. Anna liivate-mehuseoksen jäähtyä hieman ja sekoita se täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.


Leikkaa banaanit vinoviipaleiksi koristelua varten. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä.


Asettele banaaniviipaleet kakun pinnalle ulkoreunasta lähtien renkaiksi siten, että sisempi rengas menee hieman ulomman renkaan päälle. Valuta liemi tasaisesti banaaniviipaleiden pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä vielä hetken ajan.

Kommentit