maanantai 1. maaliskuuta 2010

Vadelma-suklaamuffinssit


Tämän ohjeen sain SLYltä helmikuun paketissa.



2 munaa


2dl sokeria


3dl vehnäjauhoja


1tl leivinjauhetta


1tl vanilijasokeria


100g kermaviiliä/vaahtoutuvaa v anilijakastiketta (vaahdotettunako??)


100g sulaa margariinia


2dl vadelmia


100g fazerin Nordic Gourment Rasberry-suklaata


 


Pinnalle


2dl mansikkatomusokeria


1rkl vettä


vadelmia


 


Sekoita munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kermaviili. Lisää margariini, vadelmat ja pilkottu suklaa.


Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 15min.


Kun muffinssit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute. Sekoita vesi tomusokeriin ja jaa muffinien päälle, koristele vadelmilla.


 



  • Ohjeen mukaan tästä tulee 10 kpl. Huomasin vasta nyt että vaahdotin munat ja sokerin, liekö siksi sain 15kpl normaalikokosia (muffinipelti + 3 silikoonivuokaa)  muffinsseja.


  • Lisäksi vinkkaan että sekotelkaa vadelmat varovasti taikinaan jotta ne pysyy kokonaisina. Maistuu ihanasti kokonainen vadelma valmiissa muffinssissa


  • Paistoaika taisi olla huomattavasti pidempi kuin tuo 15min. Että kypsyys kannattaa testata puutikulla.


  • Taikinaan käytin jäisiä pakkasvadelmia, jotka ei nätiltä näytä sulamisen jälkeen. Siksi koristelin muffinssit sydän-koristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)