Omenamuroleivät


Nämä oli hieman kuivahkoja. Mutta ovatpa huvenneet purkista :)



Pohja


225g vehnäjauhoja


125g voita


25g tummaa kidesokeria (ruokokidesokeri)


2 keltuaista


Päällyste:


125g vehnäjauhoja


1tl kanelia


50g voita


1 omena raasteena


2tl sitruunamehua


50g tummaa kidesokeria


 


Sekota voi ja jauhot sähkövatkaimella korppujauhon  tyyppiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja keltuaiset, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina 20*30cm uunivuokaan tai taittele pellille leivinpaperista vastaavan kokoinen "vuoka"


Paista 160 asteessa uunin keskiritilätasolla 20min. Valmista täyte tällävälin!


Sekoita jauhot ja kaneli, vattkaa sekaan voi, seos muuttuu korppujauhomaiseksi. Lisää sitruunamehu omenaraasteeseen ja sekoita taikinaan sokerin kanssa.


Levitä täyte esipaistetulle pohjalle ja paista vielä 35min. Leikkaa tuorena paloiksi ja anna jäähtyä pellillä.


 


 

Kommentit