keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Mehevä minttusuklaakakku


Hyvänmakunen kakku. Kostutukseen kannattaa käyttää rohkeasti ohjeessa annettu määrä lientä!


 



Pohja


4 munaa


11/2dl sokria


3dl vehnäjauhoja


3rkl tummaa kaakaojauhetta


2tlleivinjauhetta


2tl vanilijasokeria


1dl maitoa


150g sulaa margariinia


1pss mariannerouhetta


Kostutus


1dl vettä


1rkl sokeria


muutama tippa minttuaromia


Kuorutus


3/4dl kermaa


150g minttusuklaata


 


Vaahdota munat ja sokeri, siivilöi sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitten maito ja rasva ja lopuksi mariannerouhe.


Paista taikina voidellussa ja jauhotetussa 24cm halk. vuoassa, 175 asteessa uunin alaritilätasolla 40-50 min. Testaa kypsyys puutikulla kakun keskeltä.  Anna kakun jähtyä hieman ennen vuoasta irrottamista. Pyyhi kakkuvuoka puhtaaksi ja anna kakun taas olla siinä kostutuksen ajan.


Sekoita sokeri kiehuvaan veteen ja mausta. Kostuta kakku ja anna mehevöityä seuraavaan päivään.


Pilko suklaa jerman sekaan kattilaan ja lämmitä varoen kunnes suklaa on sulanut. Kaada kakun päälle ja koristele halutessasi (ehtiessäsi :D ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)