maanantai 1. helmikuuta 2010

Jauhelihapiirakka


Ehkä parasta suolasta piirakkaa mitä ikinä!!!




Pohja


75g voita


21/2dl vehnäjauhoja


1tl leivinjauhetta


100g kermaviiliä


Täyte


200g jauhelihaa


2 sipulia


1 porkkana raasteena


1/4tl mustapippurijauhetta


11/2tl paprikajauhetta


11/2tl suolaa


1prk (pieni!!) tomaattipyreetä (=n.3rkl)


1 valkosipulinkynsi tai 1tl valkosupulimurskaa


Kuorutus


200g sulatejuustoa


2dl ruokakermaa


2 munaa


 


Sekoita (ajelin koneella "karkeaksi hiekaksi") voihin jauhot ja leivinjauhe, lopuksi kermaviili. Jähmetä täytteen teon ajajn taikinaa jääkaapissa.


Ruskista ja mausta jauheliha. Lisää porkkanaraaste, pilkottu sipuli, valkosipuli.


Lämmitä ruokakerma kiehuvaksi ja lisää sulatejuusto, sekoittele kunnes juusto on liuennut kernaan ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon munat.


Kauli taikina piirakkavuoan (n.27cm halk.) pohjalle ja reunoille, levitä jauhelihatäyte ja kaada juustoseos päälle.


Paista uunin alaritilätasolla 200asteessa n.20min.


 


Piirrä piirakkavuoan pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperiarkille. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen pari senttiä kauttaaltaan yli piirretyn ympyrän (leivinpaperin sille puolelle johon et piirtänyt ympyrää!). Käännä taikinan reunat parilta sentiltä reunoilta keskelle. Leikkaa leivinpapriarkilta ympyrän yli jäävät osat pois. Nosta taikinapohja papereineen vuokaan. Säästyt enimmältä sotkulta piirakkavuokaa pestessäsi eikä vuokaa tarvi voidella erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)