Omenahyvekakku


Ohje suklaasydämeltä. Ei ollu ihan niin hyvää kun ehdin ja uskalsin toivoa.



Omenasose:


 


1.2 kg omenoita, hyvin soseutuvaa laatua


2 dl vettä


1 sitruunan mehu


2 dl sokeria





Vaniljakreemi:


3dl vaniljakreemiä


1dl vettä





Pohja:


225 g sokeria 


425 g vehnäjauhoja


1 tl leivinjauhetta


1 muna


1dl maitoa


225g margariinia





Marenki:


 3 kananmunan valkuaista


3 dl tomusokeria


1/4 tl omenaviinietikkaa


 


Vaniljakastiketta tarjoiluun


Valmista omenasose. Kuori ja lohko omenat. Laita ne kattilaan ja lisää 2dl vettä, sokeria ja sitruunan nehu. Keitä seos pehmeäksi, mutta ei aivan soseeksi. Jäähdytä. Siivilöi mehu omenoista. Ota hieman omenoita ja soseuta ne haarukalla. Sekoita vaniljakreemi veteen hyvin vatkaten, lisää omenalohkot kreemiin. Tee murotaikina. Sekoita kulhossa 225g sokeria, 425g vehnäjauhoja ja 1tl leivinjauhetta. Nypi joukkoon margariini ja vaivaa sekaan muna ja 1dl maitoa. Siirrä taikina jääkaappiin vetäytymään. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli ne pyöreiksi samankokoisiksi levyiksi (halkaisija 22cm). Paista levyt uunissa 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä levyt. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi noin kymmenen minuutin ajan, lisää tomusokeri vähitellen ja lopuksi omenaviinietikka.


Kokoa omenahyve: laita ensimäinen pohja uuninkestävälle alustalle ja kostuta pohja omenamehulla. Laita muropohjan päälle kerros omenaseosta ja nosta toinen kostutettu levy päälle. Levitä loput omenasoseesta levyn päälle. Laita kolmas levy pinnalle, kostuta levy ja levitä haarukalla soseuttamasi omenasose kakun päälle. Pursota marenki kauttaaltaan kakun päälle ja paista 75 asteessa noin 30 minuuttia kiertoilmalla. Tarjoa omenahyve kylmänä vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit