Hunajainen juustokakku


Tämä kakku ei pääse oikeuksiinsa jos tarjottavana on yhtä aikaa paljon makeita herkkuja.


Valmistus kannattaa ohjeen mukaan todellakin aloittaa edellisenä päivänä viimeistään, sillä lämpimänä tämä ei maistu läheskään yhtä hyvältä kuin jääkaappikylmänä.



Pohja


125g rasvaa


1dl sokeria


1 muna


3dl vehnäjauhoja


1tl leivinjauhetta


Täyte


600g maustamatonta tuorejuustoa


1dl sokeria


11/2dl vehnäjauhoja


5munaa


2dl rahkaa


1dl hunajaa


Päälle


4dl vadelmia


11/2dl vettä


1/2dl hyytelösokeria


 


Pohja: Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna ja jauhot johon leivinjauhe on sekoitettu. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.


Notkista tuorejuusto, lisää sokeri ja vehnäjauho ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää munat ja lopuksi hunaja ja rahka.


Levitä pohjataikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoilla, kaada täyte vuokaan. Paista uunin keskiritilätasolla 175asteessa 1,5tuntia, laske lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia. Katkaisen uunista virta ja annan kakun jähtyä siellä. Kun kakku on jäähtynyt, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.


Levitä vadelmat kakun päälle ja valmista hyytelö. Mittaa sokeri ja vsi kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Anna hieman jähtyä ja sivele vadelmien päälle . Tarjoa kermavaahdon tai vanilijakastikkeen kanssa.


 

Kommentit