Valkosuklaatorttu


Mylly paras-reseptivihkosesta testiin otettu. Ihan ok, päällisen kiillehyytelön jätin tekemättä koska se ei vaan maistu mulla eikä tuo sitä tarvinnu. - Mun mielestä



Pohja


6dl neljän viljan hiutaleita


1dl sokeria


3/4dl kaakaojauhetta


1rkl vanilijasokeria


100g sulaa margariinia


3/4dl maitoa tai kahvia


 


Täyte:


4 liivatelehteä


1dl maitoa


100g valkoista suklaata


1 muna


1dl sokeria


1dl kookoshiutaleita


2dl kuohukermaa


 


Päälle


Viinirypäleitä tai /ja satsumia


1 1/2dl appelsiini- tai omenatuoremehua


3 liivatelehteä


 


Sekoita kaikki torttupohjan ainekset keskenään. Kaada seos voidellulle piirakkavuoalle (halkaisija n. 28 cm, TEIN PIENEMPÄÄN, N.25CM HALK.)) ja painele taikina käsin tasaiseksi pohjaksi. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin ja valmista täyte. 


Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä. Kuumenna maito ja sulata liivatelehdet siihen. Sulata valkoinen suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja sekoita se maito-liivateseokseen. Vatkaa erikseen sokeri ja muna vaahdoksi, lisää kookoshiutaleet ja maitosuklaaseos ohuena nauhana vatkaten. 


Vatkaa erikseen kerma vaahdoksi ja yhdistä seokset vatkaten. Kaada täyte torttupohjalle ja anna hyytyä vähintään tunti jääkaapissa. 


Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet 1½ dl:aan kuumaa mehua. Anna jäähtyä, mutta älä anna hyytyä. Asettele satsumaviipaleita ja viinirypäleitä kauniisti tortun päälle koristeeksi ja kaada liivatemehu kiilteeksi tortun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa.

Kommentit