Maapähkinäpohjainen maitosuklaa-tryffelikakku


Slurps! Kuva nyt on mitä on...



Pohja


1dl vaaleaa siirappia


250g karkearakenteista maapähkinälevitettä


6dl maissihiutaleita


Tryffeliseos


450g maitosuklaata


1dl kuohu- tai vispikermaa


1dl maitoa


Kiehauta kattilassa siirappi ja sekoita siihen varoen maapähkinä voi, ota kattila liedelta ja sekoita sihen maissihiutaleet. Sekoita niin että hiutaleet hiukan murenevat ja peittyvät kunnolla tahnaan.


Painele leivinpaperilla vuoratun (halk 22cm) irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.


Pilko suklaa hienoksi. Kuumenna kattilassa maito ja kerma ja kaada liemi suklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi sileäksi massaksi. Voit käyttää apuna sauvasekotinta. Kaada seos pohjan päälle ja jäähdytä kakkua jääkaapissa mieluiten yön yli.



 


Levitettä löytyy ainakin Prismasta, hintaa pari-kolme euroa muistaakseni.


 


Kommentit