Jäädytetty mokka-toffeekakku


Tätä tein viimejoulunakin, on tosi hyvää!120 g ohuita piparkakkuja (ANNAS)400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kermaa
1 dl toffeeta
100 g suklaata
1 tl kaakaojauhetta
1 rkl kahviaVuoraa pitkä leipävuoka kelmulla. Käytä kolme piparia koristeluun. Laita ne vuoan pohjalle kelmun päälle.


Vatkaa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma toisessa kulhossa (KANNATTAA VAAHDOTTAA ENNEN TUOREJUUSTOSEOSTA  ETTEI TARVI PESTÄ VATKAIMIA!) Yhdistä vaahdot.


Jaa vaahto kolmeen kulhoon kolmea kerrosta varten.

Ensimmäinen kerros valmistetaan kahvista. Sekoita kahvi ja kaakaojauhe kerma-juustoseokseen.


Sulata suklaa toista kerrosta varten. Yhdistä jäähtynyt suklaa vaahtoon. Sekoita kolmatta kerrosta varten paloiteltu toffee vaahtoon.


Kokoa kakku. Kaada vuokaan ensimmäisenä kahvivaahto. Levitä vaahto vuokaan tasaisesti. Lisää piparit vieri viereen vaahdon päälle.


Kaada suklaavaahto piparien päälle ja levitä. Lisää uusi kerros pipareita.


Kaada toffeevaahto päällimmäiseksi.


Peitä vuoka foliolla ja pakasta vähintään neljä tuntia.

Ennen tarjoilua kumoa kakku tarjoiluastiaan ja poista kelmu. Anna pehmentyä 5-10 minuuttia, leikkaa viipaleiksi ja tarjoile. 


Omia vinkkejä kakun tekoon:


Käytin nyt 30cm leipävuokaa joka tulikin ihan täpötäyteen. Edellisvuonna tein iloleipurin vuokaan ja muistelen että osa toffeevaahdosta ei mahtunut kakkuun. Lisäksi tähän mahtui päälle 4kpl pipareita!


Kun leipävuoan sumuttaa tai sivelee öljyllä ennen kelmulla vuoraamista, saa kelmun pysymään nätimmin paikalla eikä tule samanlaisia ruttuja ja raitoja kuin minulle viimevuonna.


Paloitellun toffeen sijaan sekoitin vaahtoon ( vajaa 2 tuntia keitettyä) kondensoitua maitoa yhden desin. Lisäksi pursotin raidat (3kpl) toffeetäytteen väliin. Laitoin ajallaan toffeevaahdosta puolet, tein raidat ja laitoin lopun täytteen.


Väleihin tulevia pipareita ei kannata säästellä! Laittaa vaan niin paljo että vaahto peittyy, muttei kuitenkaan niin että ne näkyy reunoilla valmiissa kakussa. Myös paloiteltuja paloja kannattaa käyttää. Mitä enemmän sen parempi, kuitenkin vain yksi kerros piparia


  


Tällä kakulla osallistun myös Leivontafoorumin marras-joulukuun leivontahaasteeseen.

Kommentit