Toffee-Walnut Slice


Nimeäisin tämän pikemminkin taatelipiirakaksi Ohje on yhestä enkunkielisestä kirjasta käännetty. Pienen pähkinän purtavaksi antoi tarvittava aines "pitted dates", kun mikään kieli nero en todellakaan ole Googlen kuvahaulla sitten löysin ratkaisevan vihjeen Taatelikakun tavoin tämäkin tuntuu olevan parempaa muutaman päivän vanhana. Tässäpä ohjetta. Kunnon kuvaa tuntuu olevan hankalaa saada, harmaita talvisia (?) päiviä...



Pohja


2dl vettä


200g kivettömiä taateleita pieniksi pilkottuna


1tl soodaa


185g voita


185g jauhoja


2 tl leivinjauhetta


1/2 tl suolaa


1tl van.sokeria


3 munaa


75ml maitoa



Kiehauta kattilassa miedolla lämmöllä pilkotut taatelit ja vesi, keitä 10min. Lisää sooda ja anna jähtyä.


Sekoita keskenään voi, jauhot, leivinjauhe, vanilijasokeri, suola, munat, maito ja sekoita hyvin. Sekoita vielä taateliseos hyvin joukkoon.


Paista vuoratulla pellillä n.20*30cm, 180 asteessa uunin keskiritilätasolla n.30min, kunnes pohja on tikulla kokeiltaessa keskeltäkin kypsää. Anna valmiin pohjan jähtyä ritilällä.


Kuorrute


25ml maitoa


30g voita


2rkl tummaa sokeria (fariini- tai ruokokidesokeria)


90g tomusokeria


90g pähkinärouhetta


Laita kattilaan maito, voi ja sokeri. Lämmitä kunnes sokeri on kokonaan liuennut, nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon tomusokeri, sekoita tasaiseksi. Levitä jäähtyneelle pohjalle ja ripottele pähkinärouhe päälle.

Kommentit