keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Paras omenapiirakka


Pöydällä loju kasa omppuja, parhaat päivänsä nähneitä. Ajattelin kokeilla vielä tämmöstä ohjetta, josko ei ois niin justiin että onko omppu tuore vai ei.. Piirakkaan kannattaa laittaa reilusti vain ohjeessa annettu määrä omenaa. Yleensä vähän arastelen laittaa liikaa omenaa tai marjaa. Nyt kyllä kannatti!


Tämä on kyllä lajissaan vertaansa vailla! Paras omppupiirakka ikinä!



Pohja:


2dl sokeria


4dl vehnäjauhoja


2tl leivinjauhetta


1tl kardemummaa


2dl kermaviiliä


200g margariinia sulatettuna


Päälle:


1 litra pieniksi pilkottuja omenkuutioita (alle1cm * 1cm)


Päälle:


200g sulaa margariinia


3dl sokeria


6dl kaurahiutaleita ( laitoin neljänviljan)


1tl kanelia


2tl vanilijasokeria



 


Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa ja lisää kermaviili ja margariinisula. Levitä taikina pellille lusikan avilla. Ripottele päälle omenakuutiot.


Sekoita täytteen aineet rasvasulaan ja ripottele tasaisesti joka puolelle piirakkaa.


Paista uunin alaritilätasolla 200 asteessa n.30min.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)