Marmoroidet leivospalat


Uusimmassa MAKU-lehdessä oli tämä ohje. Se, että siihen tuli tätä ihanaa pähkinä-suklaalevitettä, sai kokeilemaan. Ihan OK, mutten uko että uudelleen teen. Tai no mistäpä sitä tietää



Tumma taikina


125g voita


2 dl sokeria


2 munaa


2dl vehnäjauhoja


1tl leivinjauhetta


1dl pähkinä-suklaalevitettä


 


Vaalea taikina


200g maustamatonta tuorejuustoa


1muna


1dl sokeria


1tl vanilija-aromia


1/2dl vehnäjauhoja


 


Tee ensin tumma taikina. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi levite. Levitä taikina n.20*30cm uunivuokaan.


Valmista vaalea täyte sekoittamalla tuorejuusto, muna, sokeri ja vanilija-aromi, sihtaa vehnäjauho seokseen ja sekoita tasaiseksi.


Nostele lusikalla nokareita tuman taikinan päälle (tumma taikina nousee, vaalea ei! )  ja levitä veitsellä niin, että pintaan muodostuu marmorikuvio.


Paista uunin keskiritilätasolla 175 asteessa 35-40min. Anna jäähtyä kokonaan ennen palottelua (n.15 palaa).

Kommentit