Kylmä mustikkajuustokakku


Tämä oli hyvää! Käytin pensasmustikoita koska muita tuoreita ei ollut. Ehkä parempaa jos laittaa tavallista mustikkaa koska nuo pensasmustikat on aikas isoja!



Pohja:


250g täysjyväkeksejä


100g sulaa margariinia


Täyte:


1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori


3 munaa


1dl sokeria


500g maustamatonta tuorejuustoa


1/2tl vanilijasokeria


2dl mustikoita


 


Jauha keksit mahdollisimman hienoksi (helpottaa vuoan reunoille levitystä!!), sekoita mergariini sekaan. Vuoraa irtopohjavuoan (halk.24cm)  pohja leivinpaperilla ja levitä keksimuru vuokaan, puolitoista/kaksi senttiä reunoillekin!


Paista pohjaa 10min 175 asteessa uunin keskiritilätasolla. Jähdytä.


Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste, tuorejuusto ja vanilijasokeri. Lisää mustikat sekaan varovasti etteivät ne survoudu!


Kaada täyte pohjalle ja pakasta väh.3 tuntia. Ota pakkasesta puolituntia ennen tarjoilua. Koristele mustikoilla.

Kommentit